Kedvenc karácsonyi filmjeim

12/20/2015 04:31:00 de.

Sziasztok!

Karácsony közeledtével a tévécsatornák ontani kezdik magukból a jobbnál jobb, és kevésbé népszerű ünnepi filmeket. Némelyiket elég csak egyszer megnézni, mások pedig ezerszer is újra a képernyő elé tudnak szegeznek. Mindenkinek megvannak a maga kedvenc filmjei, amit évről évre elővesz, akár a TV-ben nézi, akár DVD-n játssza le.

Tavaly Eszter készítette el saját kedvenceiről szóló bejegyzését (amit itt tekinthettek meg: http://mindiglegyboldog.blogspot.hu/2014/12/karacsonyi-filmajanlo.html), idén pedig én hoztam el a kedvenceim közül néhányat.

1. Karácsonyi csók

Legnagyobb kedvencem egy kevésbé ismert film, ami talán nem is kimondottan sorolható a megszokott karácsonyi csokorba, én mégis nagyon szeretem.

A történet egy fiatal bostoni designerről szól, aki az egész karrierjét veszélyezteti azzal, hogy kezd beleszeretni főnöke pasijába, akit korábban véletlenül megcsókolt. Persze mindezt karácsonykor... Kell ennél több?

Ha még nem láttátok, itt megnézhetitek a teljes filmet.


2. Télapu

Második nagy kedvenc az évről évre kihagyhatatlan Télapu. 
Ugyan ennek a filmnek is van már folytatása, az örök favorit az első része marad, amikor is nagyon úgy néz ki, hogy az igazi Télapó megöregedett, s miután leesett egy háztetőről, teljesen alkalmatlanná vált a télapóskodásra. Scott, aki amúgy alaposan benne volt a balesetben, a hidegben felveszi a Télapó kabátját, s ezzel mit sem sejtve aláírt egy szerződést, így mostantól fogva ő a Mikulás. Képzeljünk csak el egy kimért üzletembert, akinek hatalmas pocakja és szép fehér szakálla nő, utálja a szarvasokat, mégis kénytelen szánra szállni és szétosztani az ajándékokat! 



3. A Grincs

Egy újabb klasszikus karácsonyi film, ami sosem maradhat ki a repertoárból.

Létezik egy varázslatos város, amely csak egy hópehelyben létezik. Whoville-ben él a Who család. Nem túl szépek, és kicsit túl anyagiasak is, viszont a maguk módján szimpatikusak. Imádják az ünnepeket. Legfőképpen a Karácsony a mindenük. Egyvalakinek azonban sem az ünnepek, sem a Karácsony nem tetszik. Ő a Grincs, a galád, rosszindulatú szörnyeteg, aki a város fölött magasodó Kobakhegyen él önkéntes száműzetésben. Egyszer s mindenkorra véget akar vetni a nagy éves hajcihőknek, amikor mindenki boldog, kivéve őt. Cindy, a család legkisebb tagja azonban úgy gondolja, nem helyénvaló dolog, ha a szeretet ünnepét a Grincs magányosan tölti, így meghívja magukhoz ebédre. A botrányba fulladt vendégjárás után a Grincs egy az egyben ellopja a Karácsonyt.


4. Polar expressz

Mese gyerekeknek és gyermeki lelkű felnőtteknek. Szerintem szintén kötelező karácsonyi film mindenki számára.

Főhősünk még csak tíz éves, de már majdnem biztos benne, hogy a Mikulás nem létezik és a karácsony csak a szülők trükkje, amikor az éjszaka közepén, hatalmas robajjal csillogó fekete vonat áll meg közvetlenül a házuk előtt. A kalauz azt mondja, egyenest érte jöttek. Miután hitetlen hősünk habozva felszáll, a Polar Expressz pöfögve megindul: apró, pizsamás utasaival az Északi-sarkra, hogy részesei lehessenek annak az ünnepi pillanatnak, amikor a Mikulás a manók jelenlétében átadja az általa választott gyermeknek az első karácsonyi ajándékot.



5. Shrekből az angyal

Mindenki ismeri a mi nagy, ronda ,de jószívű zöld ogrénkat, aki az emberekhez hasonlóan a furcsa családjával és barátaival tölti a karácsonyt. Kedvenceink most is, mint mindig mulatságos helyzetekbe keverednek, így az ünnepi hangulat mellett a mulatságos pillanatokat sem nélkülözhetjük.



Remélem kedvet kaptatok egy kis karácsonyi filmezéshez, és az ünnepek közeledtével, és alatt, ha jut rá időtök megnéztek néhány filmet.

Kommentben pedig várjuk a ti karácsonyi kedvenceiteket! :)









You Might Also Like

3 megjegyzés

  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  2. Az én legeslegnagyobb kedvencem a Karácsonyi csók! :) Annyira szeretem ezt a filmet! <3 Örülök, hogy mások is szeretik! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem valami ismert, eddig még akiknek említettem nem nagyon hallottak róla, pedig szerintem méltó helye lenne az ismert karácsonyi filmek között. Örülök, hogy más is szereti. :)

      Törlés